Schilferijsmachines

Tonen als Raster Lijst

Producten 1-12 van 18

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
Schilferijsmachines

Schilferijsmachine voor nat ijs.

Voor het maken van nat ijs is een schilferijsmachine ontworpen. Belangrijk kenmerk van nat ijs is de natte structuur. Dit soort ijs laat zich makkelijk indrukken.

Nat ijs koel snel af en voelt "zacht"aan. Daardoor is het uitermate geschikt voor presentatie van gekoelde producten zoals vlees, vis en smoothies. Deze schilferijsmachine zien men ook vaak staan in ziekenhuizen waarbij het ijs wordt gebruikt voor het koelen en comprimeren van verwondingen.

Schilferijsmachines van Brema

Het assortiment schilferijsmachines van Dokter Koel bestaat o.a. uit het fabrikaat Brema. De Brema scherfijsmachines staan bekend om hun topkwaliteit en duurzaamheid. De kwaliteit bestaat onder andere uit het feit dan Brema gebruik maakt van roestvrijstalen sproeikoppen en RVS bekleding. Bovendien worden de ijsmachines afgevuld met het milieuvriendelijke koudemiddel R290. Dit betekent voor u dat u kiest voor een duurzaam product van Brema.

Verschil tussen schilferijsmachine en een scherfijsmachines.

Het schilferijs wordt normaal gesproken een stuk energiezuiniger geproduceerd. Dat komt door dat schilferijs minder sterk bevroren is dan scherfijs.

Daarentegen heeft scherfijs, door zijn bevroren staat, weer veel meer warmte inhoud. Schilferijs wordt doordaar voornamelijk gebruikt bij buffetten met gekoelde producten en in de medische sector. voor het verzorgen van zwellingen en verwondingen. Het ijs is geschikt voor presentatie en als bewaring van producten uitstekend te gebruiken.

 Verschil tussen luchtgekoelde en watergekoelde schilferijsmachine.

In het assortiment ijsmachines van Dokter Koel vindt u zowel luchtgekoelde als watergekoelde schilferijsmachines. We benoemen hieronder de verschillen tussen beide types:

Een water gekoelde schilferijsmaschine gebruikt water om de machine te koelen. Dat betekend dat de ijsmachine meer water verbruikt per kilogram geproduceerd ijs. Er wordt gekozen voor een watergekoelde schilferijsmachine wanneer deze in een warme omgeving wordt opgesteld en dat er onvoldoende lucht is om de ijsmachine te kunnen koelen. Bijvoorbeeld in een warme afgesloten kelder. 

Een luchtgkoelde schilferijsmachine wordt de lucht gebruikt om de machine af te koelen. Voor de koeling van de machine heeft deze geen extra water nodig en is daarom is het waterverbruik minder bij de productie van ijs dan van een watergekoelde machine. In een normale situatie, zoals onder een bar of in een behandelkamer, kan deze machine prima gebruikt worden.

Keuze van de schilferijsmachine.

De keus voor een bepaalde schilferijsmachine hangt af van een aantal zaken.
Welke producten wilt u gaan presenteren en in welke omgeving. Dit bepaalt welke capaciteit u nodig heeft. Dokter Koel kan u hier in advies geven, zo zijn er Brema schilferijsmachines die wel van 67 kg tot 1000 kg per 24 uur produceren.

En uiteraard is de omgevings temperatuur van belang ivm de keuze tussen een luchtgekoelde of een watergekoelde Brema ijsmachine.

Schilferijsmachine kopen: advies op maat

Bent u van plan om een schilferijsmachine aan te schaffen? Het belangrijkste is dat u kiest ijsmachine die aan uw professionele eisen voldoet.
Voor advies info@dokterkoel.nl. Wilt u liever telefonisch geholpen worden? Bel dan naar 074-8200090. Wij helpen u graag bij uw keuze.