Gram ExGuard

Tonen als Raster Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
  1. ExGuard ER600W
    Gram ExGuard ER600W Opslag gevaarlijke stoffen Zeer energiezuinig Afzuigsysteem
    € 7.725,00
    Wij informeren u over de levertijd
per pagina
Gram ExGuard

Bioline ExGuard

Ontworpen voor een veilige studie- en werkomgeving.

Opslag van gevaarlijke producten is in veel omgevingen een probleem. Standaard koelkasten werden met tal van opties uitgevoerd om aan de vereisten te kunnen voldoen. En in het ergste geval werd er een kast geplaatst voor gevaarlijke stoffen zonder extra veiligheidsvoorzieningen en werden gebruikers en hun omgeving blootgesteld aan mogelijke schade. 

Gram BioLine heeft hier voor een nieuwe, veilige koelkast ontworpen. De nieuwe ExGuard-lijn biedt een veilige en betrouwbare oplossing voor producten en materialen die een gevaarlijk zijn voor mens, dier en omgeving.

De ExGuard heeft zowel extern als intern ATEX Cat. 3 Zone 2-conformiteit. Inclusief geïntegreerde ventilatie-activering én gebruikersveiligheidsfuncties. Deze functies voorkomen dat deur open kan, voordat de mogeljk gevaarlijke atmosfeer is afgezogen.
De ExGuard dient alleen maar te worden aangesloten op een bestaand ventilatiesysteem, voeding, en afgebakende afzuig-instellingen. Op deze manier wordt een werkplek gecreerd die veilig is voor u en uw medewerkers.

De veiligheidsklep wordt bediend via een extra bedieningspaneel om de klep te openen en te sluiten. Hierdoor wordt mogelijk verontreinigde lucht afgezogen via het aangesloten ventilatiesysteem.

Door de keerklep wordt schone omgevingslucht naar binnen gezogen wanneer de afzuiging plaats vindt, zodat de druk in de ExGuard gelijk blijft. 

Eenvoudig in gebruik

De BioLine ExGuards toegangs-procedure vereist minimale training van u en uw medewerkers en zorgt ervoor dat u elke keer veilig toegang hebt tot de opgeslagen producten en biomaterialen.

Werking.

Voorzien van een elektromagnetisch slot welke de kastdeur stevig vergrendeld onder normale werking.
Om toegang te krijgen tot de ExGuard, drukt u op 1 op het bedieningspaneel afzuiging. De binnenruimte wordt geventileerd en met omgevingslucht aangevuld.
Na een succesvolle afzuiging van mogelijk gevaarlijke stoffen kan de kast worden geopend.
Wanneer de kast gesloten is, wordt de deur automatisch weer vergrendeld.